Aanbod Grave

Bij Gympoint Grave komen alle leeftijden aan bod.
Kleuters vanaf 3 jaar kunnen bij de kleutergymnastiek terecht, waarna ze op 5-jarige leeftijd doorschuiven naar het ‘echte’ recreatieve turnen.
Naast het turnen is er ook ook een springgroep en -selectie. 

Genoeg te kiezen !!!

En... Gympoint staat niet stil.
Mogelijkerwijs wil Gympoint Grave haar gymnastiek, turn en springaanbod uitbreiden met nijntje Beweegdiploma of andere gymnastische disciplines.

Interesse? Lees verder of vraag via de site een gratis proefles aan.

Gympoint Grave heeft momenteel het volgend aanbod:

  • Kleutergymnastiek
  • Recreatief Toestelturnen
  • Springgroepen recreactie en wedtrijdspringen


Kleutergymnastiek

De leeftijd van de kleuter (3-4 jaar) is uitermate geschikt voor bewegingsopvoeding. Gympoint Grave biedt kinderen een gevarieerd aanbod aan waarbij kinderen veel, veelzijdig en verantwoord bewegen onder deskundige begeleiding. Daarmee wordt primair de motorische ontwikkeling van de kleuter bevorderd maar draagt het ook bij aan de emotionele-, sociale- en cognitieve ontwikkeling van kleuters. Grenzen leren kennen, ermee leren omgaan en waar mogelijk grenzen leren verleggen. Tevens leren we kinderen elkaar bij het bewegen te helpen en samen te bewegen.

Recreatief Toestelturnen
Recreatief toestelturnen is er bij Gympoint Grave voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar. Op verschillende toestellen leren kinderen overslagen, boogjes, radslagen, koprollen, salto’s, handstanden, zwaaien, draaien, en nog heel veel meer. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en trainen 1 uur per week. Vind je het leuk om twee uur te trainen? Dat kan door een 2e uur naar keuze te maken.

Springgroepen

Binnen Gympoint Grave is er, behalve het recreatieturnen, ook een groep die deelneemt aan wedstrijden. De springgroep. Deze groep turnt enkel op springonderdelen: lange mat, trampoline, kast, pegasus, tafel, plank en combinaties hiervan. Binnen een training wordt ook aandacht besteed aan kracht, souplesse en lenigheid. Dit uiteraard allemaal onder begeleiding van deskundige leiding.

De springgroep neemt meerdere keren deel aan wedstrijden in het district Zuid-Nederland. Tijdens deze wedstrijden wordt er in groepjes tegen andere verenigingen geturnd. Verder vinden aan het eind van het jaar de clubkampioenschappen plaats, waarbij de kinderen onderling tegen elkaar turnen.

Om lid te worden van de springgroep, moet je worden geselecteerd. Twee keer per jaar komen de trainsters van de springgroep kijken in de recreatiegroepen. Wanneer zij vinden dat een kind over voldoende aanleg, talent en motivatie beschikt, kan het kind uitgenodigd worden voor een proefperiode bij de springgroep van ongeveer 3 maanden. Na drie maanden wordt besloten of het kind definitief bij de springgroep mag blijven of niet. Wanneer het kind bij de springgroep mag blijven, is het de bedoeling dat er 2 keer per week bij de springgroep getraind wordt..

 

 
Volg ons ook op