Aanbod Schijndel

Bij Gympoint Schijndel komen alle leeftijden aan bod.
Kleuters vanaf 4 jaar kunnen bij de kleutergymnastiek terecht, waarna ze op 6-jarige leeftijd doorschuiven naar het ‘echte’ recreatieve of wedstrijdturnen.
Naast het turnen is er ook Fifty FitGym; de 55-plus groep die lekker bewegen op muziek, spel en sport om een leven lang fit te blijven.

Keus genoeg !!!

En... Gympoint staat niet stil.
Mogelijkerwijs wil Gympoint Schijndel haar gymnastiek, turn en springaanbod uitbreiden met Ouder & Kindgymnastiek en Peutergym.

Interesse? Lees verder of vraag via de site een gratis proefles aan.

Gympoint Schijndel heeft momenteel het volgend aanbod:

  • Kleutergymnastiek
  • Recreatief Toestelturnen
  • Wedstrijd Turnen
  • Fifty FitGym

  • Trampolinespringen

Kleutergymnastiek
De leeftijd (4 en 5 jarigen) van de kleuter is uitermate geschikt voor bewegingsopvoeding. Gympoint Schijndel biedt kinderen een gevarieerd aanbod aan waarbij kinderen veel, veelzijdig, verantwoord bewegen onder deskundige begeleiding. Daarmee wordt primair de motorische ontwikkeling van de kleuter bevorderd maar draagt het ook bij aan de emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Grenzen leren kennen, ermee leren omgaan en waar mogelijk grenzen leren verleggen. Tevens leren we kinderen elkaar bij het bewegen te helpen en samen te bewegen.

Recreatief Toestelturnen
Recreatief toestelturnen is er bij Gympoint Schijndel voor meisjes vanaf 6 jaar tot en met 18 jaar. Op verschillende toestellen (zie hieronder) leren kinderen overslagen, bruggetjes, radslagen, koprollen, salto’s, handstanden, zwaaien, draaien, en nog heel veel meer. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en trainen 1 uur per week. Vind je het leuk om twee uur te trainen? Dat kan door een 2e uur naar keuze te maken.

Wedstrijdturnen
Gedurende het jaar worden recreatieve turnsters gescout op hun niveau door de eigen trainster. Wanneer het niveau van een recreatieve turnster er in positieve zin uit springt wordt zij uitgenodigd voor de jong talent training. Naast hun wekelijkse recreatieve turn-uur trainen ze een extra uur onder leiding van de selectietrainster. De selectietrainster bepaald na verloop van tijd of de turnster mag blijven en door mag stromen naar de wedstrijdselectie. Afhankelijk van leeftijd en niveau kan daar tot 4 uur per week worden getraind. De wedstrijdselectie neemt deel aan de competitie, wedstrijden en de clubkampioenschappen van Gympoint.

Fifty FitGym
Beleef deze leuke bewegingsles en blijf tot in lengte van jaren Fit en Vitaal.
Fifty FitGym is een bewegingsles voor 50-plussers waarbij op een leuke speelse manier de conditie, lenigheid, kracht en coördinatie op peil wordt gehouden.
Bewegen in een gezellige en sportieve sfeer waarbij plezier in het bewegen voorop staat.
Naarmate men ouder wordt verzwakt de conditie, neemt de kracht en coördinatie langzaam af.
Belangrijk genoeg om uw gezonde lichaam in alle opzichten in conditie te houden.
En verder is sport goed bij overgewicht, suikerziekte, een hoge bloeddruk, hartaandoeningen en botontkalking.
Reden genoeg toch?

Trampolinespringen

Recreatief trampolinespringen
: je voelt je als een vogel in de lucht, afzetten en ... hup je bent al hoog. Zweven door de lucht, neerkomen op een verende mat en hup ... weer hoog. Wentelen, draaien, schroeven. Dat is trampolinespringen. Gevaarlijk? Welnee, als je de basistechnieken maar onder begeleiding van een ervaren trainer goed onder de knie hebt. Inmiddels doet Schijndel ook mee aan trampolinewedstrijden op E- en D-nivreau.

 
Volg ons ook op