3 NK tickets voor Gympoint Nistelrode

Datum: 23-03-2013

3 NK tickets voor Gympoint meiden
Inge Exters wint goud

Nistelrode - In een prachtige ambiance werd afgelopen zaterdag in de Maaspoorthal te ’s-Hertogenbosch de 3e en laatste plaatsingswedstrijd trampolinespringen afgewerkt. Inzet? Een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen op 15 juni in Ahoy Rotterdam. En dat is gelukt. Dankzij een goede laatste wedstrijd mogen, voor het eerst in de korte geschiedenis van Gympoint Nistelrode, 3 meiden naar de Nederlandse Kampioenschappen. Caitlyn Jacobs, Inge Exters en Evi van Dinther gaan in hun categorie op 15 juni de strijd aan met 13 andere springsters uit Nederland.

Alle meiden hebben alles uit de kast gehaald op de laatste plaatsingswedstrijd en hebben goed gesprongen. In de E-instap sprong Sanne Bevers nagenoeg een foutloze wedstrijd. Ten opzicht van de vorige wedstrijd verbeterde de pas 8-jarige zich met maar liefst 6,5 punten. Uiteindelijk kwam ze net 1 punt tekort voor een podiumplaats.

In de categorie E-1-gemengd werd Quinn Schoenmakers uiteindelijk 3e. Dit ondanks een fout in haar 1e keuzeoefening. Joep van Erp (Turnoss Oss) mag als enigste in deze categorie naar de Nederlandse Kampioenschappen.

Het was een spannende strijd in de categorie E-Jeugd. In voorgaande wedstrijden lagen de scores zo dicht bij elkaar dat de strijd nog niet gestreden was voor wie uiteindelijk naar het NK mochten. Amber Heijnen had een wat mindere dag en werd uiteindelijk derde. Dankzij een aantal nieuwe sprongen in hun keuzeoefeningen was de moeilijkheidsgraad van de meiden uit Nistelrode hoger dan de vorige wedstrijden. Inge Exters en Caitlyn Jacobs sprongen voor het eerst een Barani in hun oefening en Evi van Dinther sprong voor het eerst een streksalto achterwaarts en hoeksalto voorwaarts.
Mede dankzij deze hogere moeilijkheidsgraad werd Inge Exters 1e met 68,500. Caitlyn Jacobs werd 2e met 67.800 en Evi van Dinther werd 4e met 66.300. De overige meiden van Gympoint: Lisa van de Pas 5e (65.200), Rosalie Damen 8e (63.400), Sanne van Roosmalen 9e (62.800) en Nienke Pol 12e ( 59.400).

De prijzen van deze door Flik-Flak goed georganiseerde wedstrijd werden uitgedeeld door Olympiër Rea Lenders. En daar wilden de meiden natuurlijk graag mee op de foto.

En de meiden met Rea Lenders op de foto.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op