Cursus veilig leren springen

Datum: 17-05-2013

Veilig leren springen op een tuintrampoline bij Gympoint
Loosbroek eerste cursusplaats in serie van 5

Wel eens in een luchtballon gevaren boven je eigen dorp?
Dan zie je ze overal. Rond, vierkant, blauw, groen, rood, ingebouwd of op poten met of zonder valnet. De tuintrampoline.
De tuintrampolines heeft echter ook een keerzijde. Jaarlijks worden gemiddeld 6.300 tuintrampolinespringers behandeld op een Spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis. Dit blijkt uit cijfers van de organisatie VeiligheidNL .Het merendeel van de slachtoffers (60 procent) is jonger dan 10 jaar. Bijna 30 procent is tussen de 10 en 14 jaar. Meisjes zijn vaker het slachtoffer dan jongens. Fracturen van pols, elleboog, onderarm en enkel komen het meest voor. Bij circa 500 slachtoffers is vanwege de ernst van het letsel jaarlijks een ziekenhuisopname nodig. Volgens de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulpartsen (NVSHA) wordt het risico op ongevallen met trampolines nog vaak door ouders onderschat. Kinderen verwonden zich door foute sprongen, zoals naast de trampoline te springen, met veel tegelijk op de trampoline springen, op elkaar terechtkomen en van de trampoline vallen.
Daarnaast gebeuren ongevallen nog steeds, omdat de trampoline gevaarlijk is opgesteld of slecht is onderhouden. Een harde ondergrond, slijtage, obstakels die staan vlak naast de trampoline, zoals schuurtjes, bomen en planten, zijn hiervan voorbeelden.
Ongevallen met tuintrampolines horen typisch bij mooie dagen in het voorjaar en de zomer.

Gympoint.nl Nistelrode heeft een trampoline-afdeling in Nistelrode en wil iets doen aan het terugdringen van tuintrampoline-ongevallen in de gemeente Bernheze. In het kader van het gemeentelijk project Bewegen=Fun organiseert Gympoint.nl een cursus veilig trampoline springen voor kinderen. De cursus wordt eerst aangeboden in Loosbroek waarna Vorstenbosch, Nistelrode, Heesch en Heeswijk-Dinther aan worden gedaan.

Wat houd het in?
De cursus bestaat uit 3 lessen van 45 minuten. Tijdens de 1e les krijgen de ouders een uitleg over de risico’s en veiligheidsregels waar thuis rekening mee gehouden moet worden. De overige tijd zal worden besteed aan veilig leren springen op een tuintrampoline. Kinderen leren basissprongen, de noodstop, veiligheidsmaatregelen en wat ze zeker niet moeten doen.

De eerste cursus wordt aangeboden in Loosbroek op de maandagen 27 mei, 3 en 10 juni in de gymzaal in de St. Albertusschool, Dorpsstraat 4 van 16:00-16:45 uur. Kosten voor de gehele cursus bedragen € 5,- inclusief reader voor de ouders.

Doe jij ook mee?!
Stuur een mail met daarin je naam, leeftijd en woonplaats naar nicole@gympoint.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@gympoint.nl

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op