Clubkampioenschappen Nistelrode Gemert

Datum: 06-06-2013

Geslaagde clubkampioenschappen Gympoint
Laatste test voor NK-gangers.

Nistelrode – Wekenlang hebben de kinderen er naar toegeleefd. Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover, de 2e Gympoint Clubkampioenschappen in Nistelrode.

Sporthal de Overbeek, een gezellig volle tribune, tal van turntoestellen en 50 zenuwachtige meiden en jongens van de afdelingen Toestelturnen en Trampolinespringen… een leuke ambiance voor de Clubkampioenschappen. Nieuw in de opzet van dit jaar is dat de trampoline afdeling van Gympoint Gemert ook deelnam. En… de turnsters uit de hoogste categorie hadden weliswaar een wedstrijd, om de prijzen wordt gestreden tijdens de clubkampioenschappen in Schijndel.
Voor trampolinespringsters Caitlyn Jacobs, Evi van Dinther en Inge Exters was het een laatste testwedstrijd in aanloop naar de Nederlandse Kampioenschappen op 15 juni in Rotterdam.


Allereerst was het de beurt aan de kleutergroep. Op de onderdelen ‘Kangoeroe Springbaan’, ‘Roodkapjebaan’ en ‘Apen klim- en klauterbaan’ konden de kleuters hun energie volledig kwijt. Na afloop ontvingen de kleuters een Kleutergym Diploma.

Turnen
In de categorie R1 werd Fenne Geurts met 30,2 clubkampioen. Zij werd op de voet gevolgd door Daantje van Hees op de 2e plaats (29,6) en Kaja van den Berg op de 3e plaats (29,0). Samantha van Gogh en Bo Verstegen werden respectievelijk 4e en 5e.

In niveau 12 werd Linde Oldenkamp clubkampioen met 30,7 gevolgd door de verrassend goed turnende Fiene Weideven (30,5). Ze bleef maar 0,2 achter Linde. De derde plaats was voor Dide van de Wijst met 28,5 punten. Cleo Corssmit, Maaike van Rooij, Ilse van Oort, Jette van de Lee, Janne Verwijst en Iris Verhagen werden resp. 4 tot en met 7e.

De hoogste categorie deden een testwedstrijd. Komend weekend strijden zij samen met de vestiging in Schijndel om het eremetaal in deze categorie. Tijdens de testwedstrijd werd Sara Theunisz met ruime voorsprong 1e (34,1). Tweede werd Babette Hulsmann (31,1) en derde Laura Breemaat (29,9). Lois Boers, Suus van de Broek en Ilse Langens werden 4e, 5e en 6e.

Trampolinespringen
Bij trampolinespringen werd gestreden in 3 categorieën.
In de categorie 1 werd Sigrid Westerdijk clubkampioen met 62,4 pnt. Opmerkelijk omdat Sigrid nog maar kort springt bij Gympoint in Gemert. Inge Geurts, ook uit Gemert werd 2e met 61,2 pnt. en Chris-Jan van Houtert uit Nistelrode werd 3e met 60,6. Sjao Jacobs werd 4e met 58,9 pnt en Eline Grundeler 5e met 55,5.

Heel dicht bij elkaar lagen de springsters in categorie 2. Uiteindelijk werd Julia van Wanrooij met 65,4 1e, gevolgd door de verrassend goed springende Mirthe Pittens (65,1) en ook verrassend op de derde plaats Manon van Schijndel. Helaas viel Aileen Jacobs met de salto voorover in haar keuzeoefening waardoor ze terugviel naar een vierde plaats (62,4). Hannah Visser, Laure van de Ven en Thymen de Vries (val bij salto) werden uiteindelijk 5e, 6e en 7e.

De trampolineselectie was verdeeld in twee groepen. Quin Schoenmakers werd 3e met 65,5 gevolgd door de nog jonge Sanne Bevers (67,0). Een stabiel springende Ymke Vermeulen werd clubkampioen met 69,7 pnt.

In de hoogste categorie was het tussen de 3 rondes stuivertje wisselen. Bovendien was het een laatste testwedstijd voor NK-gangers Caitlyn Jacobs, Evi van Dinther en Inge Exters. Zij nemen volgende week zaterdag 15 juni in de E-categorie deel aan de Nederlandse Kampioenschappen.

De niet helemaal fitte Caitlyn maakte kleine foutjes waardoor ze met 69,2 pnt. terugviel naar de 4e plaats. De strijd om het eremetaal was spannend. Tijdens de trainingen in de afgelopen weken was Evi van Dinther al goed bezig en dat was te zien. Zij werd met 71,0 clubkampioen. Inge Exters werd 2e met 69,9. Inge sprong een sterke serie met twee nieuwe sprongen in haar oefening. De baranie werd niet helemaal goed uitgevoerd waardoor ze terug viel naar een tweede plaats. Lisa van der Pas liet zich van een goede kant zien door de strijd aan te gaan met de NK-gangers. Met een salto achterover tot zit en de barani sprong zij een geweldige serie hetgeen uiteindelijk beloond werd met een 3e plaats (69,8). Ze bleef maar 0,1 achter Inge.
Rosalie Damen, Sanne van Roosmalen en Nienke Poll (voor het eerst salto achterwaarts in haar oefening) werden 5e, 6e en 7e.

Komende week worden de puntjes nog op de i gezet voor de NK-gangers. Over de verwachtingen tijdens het NK is trainer Pieter ten Wolde helder. “Geen verwachtingen. Het is al een prestatie dat we met drie meiden ons hebben geplaatst. Vooral genieten van de ambiance en je best doen. Meer kunnen de meiden niet doen”.
Aanstaande zaterdag vertrekt een touringcar met supporters vanuit Nistelrode naar Rotterdam om de meiden aan te moedigen.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op