Veelbelovende start trampolinemeiden

Datum: 28-09-2013

Veelbelovende start voor Gympo!nt Nistelrode

Nistelrode - “Het doel op de eerste wedstrijd is gehaald. Dat doel lag niet zo zeer in een goede prestatie neerzetten maar wel de verplichte en keuze-oefeningen doorspringen. Dat is gelukt.” Aldus een tevreden coach Pieter ten Wolde.

Afgelopen zaterdag was de kick-off van een nieuw trampoline wedstrijdseizoen in Goes. Traditioneel begint het seizoen met teamwedstrijden in het najaar en individuele wedstrijden en het voorjaar.

De goede prestaties in het afgelopen seizoen met drie NK plaatsen waren aanleiding voor Gympoint om dit seizoen voor Caitlyn Jacobs, Inge Exters, Lisa van de Pas en Evi van Dinther de lat hoger te leggen. Dit seizoen komen ze uit op D-niveau.
Betekent ook dat de moeilijkheidsgraad van de oefeningen omhoog moet. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen is hard gewerkt om 4 verschillende salto’s in hun oefening te krijgen. De wedstrijd in Goes was het eerste moment om de nieuwe oefeningen te springen hetgeen gelukt is. Daarmee is een goede basis gelegd voor het wedstrijdseizoen.

Enigszins gehandicapt kwamen de E- en D-meiden aan de start in Goes. Vanwege de balletvoorstelling in Nistelrode moesten een aantal meiden verstek laten gaan. Rosalie Damen en Nienke Poll misten daardoor een goed eindresultaat omdat de beste drie per kwartet tellen. Uiteindelijk werden de meiden met 117.800 5e. Met een voltallig team zullen de meiden op de volgende wedstrijd (27 oktober in Nistelrode) zeker een aantal plaatsen kunnen stijgen.

In de D-categorie werden Caitlyn, Evi en Lisa uiteindelijk 3e met 198.600. Daarmee bleven ze een kleine 10 punten achter nummer 2 Forza Goes en 20 punten achter Turnoss Oss. Individueel sprongen de meiden een goede serie. De komende weken zal gewerkt worden aan de afwerking en netheid hetgeen tot hogere scores moet leiden.

Zaterdag 27 oktober is de 2e plaatsingswedstrijd in thuishaven Nistelrode. De wedstrijd wordt gehouden in Sporthal de Overbeek en begint om 09:00 uur. Op 4 november is de laatste wedstrijd in Oss. Daarna is bekend wie er naar de Nederlandse Kampioenschappen voor teams mogen.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op