E-team naar NK - Twee eerste plaatsen

Datum: 23-11-2015

E-team Gympoint naar NK
Twee eerste plaatsen tijdens 3e plaatsingswedstrijd

Nistelrode – Blijdschap en teleurstelling wisselden zich af tijdens de laatste plaatsingswedstrijd trampolinespringen in Oss. Zowel in de D- als de E-categorie behaalden de trampolinespringsters een 1e plaats. Daarmee heeft het E-team zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 12 dec in Oss. Het D-team stond na de deze wedstrijd ex aequo met DVO Dordrecht; betekende dat het onderling resultaat uitkomst moest bieden. Omdat 2 meiden van Gympoint tijdens de eerste plaatsingswedtrijd niet deel konden nemen vanwege ziekte mag DVO uiteindelijk naar het NK. Jammer voor het D-team maar wel met een mooie eerste plaats op de laatste plaatsingswedstrijd.

Op E-niveau behaalde het E1 team een verdiende 1e plaats. Het team bestaande uit Sanne Bevers, Eline van der Leest, Babette Ekkebus en Puck van der Velden behaalden in totaal 209,25 punten, 4 punten meer dan op de vorige wedstrijd. Alle meiden sprongen een zeer stabiele wedstrijd met enkel kleine foutjes. Forza uit Goes werd 2e en Swentibold uit Sittard verrassend 3e. Dit zijn ook de drie teams die naar het NK mogen.

Het 2e E-team deed het ook zeer verrassend. Babette Hulsmann sprong een meeoi reeks en Dion Bijvelds zet zijn ingezette progressie door. Janne van de Heuvel sprong een aangepaste verplichte oefening waardoor het team op de 7e plaats eindigde.

In de D-categorie was het team wederom op volle sterkte. Het team wist dat ze afhankelijk waren van de score van DVO Dordrecht om nog kans op plaatsing te maken. DVO maakte geen fouten en dus moest het onderling resultaat uitkomst bieden. Omdat Inge Exters en Sanne van Roosmalen de eerste wedstrijd afwezig ware vanwege ziekte, viel het voordeel uit voor DVO-Dordrecht.
Caitlyn Jacobs en Evi van Dinther sprongen een zeer stabiele wedstrijd waarbij de 27.400 en 27.200 voor Caitlyn en twee 26.000 voor Inge opvielen. In totaal haalde het team dat naast Caitlyn en Inge bestond uit Evi van Dinther en Laura van Breemaat 226,700 punten, een nieuw record.

Zaterdag 12 december mag het E-team deelnemen aan het NK in Oss. De overige springers kunnen zich gaan opmaken voor de individuele wedstrijden die starten in januari.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op