Knappe prestatie Eva Jans

Datum: 27-02-2016

Knappe prestatie Eva Jans
Lotte Maurix naar toestelfinales

Schijndel - Tijdens voorwedstrijden in Heeswijk-Dinther hebben de turnsters van Gympoint Schijden zich van de goede kant laten zien. Na een onrustige periode blijkt de rust teruggekeerd bij de turnselectie van Gympoint Schijndel. Beet Jessy van de Bogaart vorige week de spits af met een stabiele wedstrijd in Oss, deze week was het de beurt aan de instappers en pupillen.

In de categorie pupil 1 turnde Eva Jans een nagenoeg foutloze wedstrijd. Geheel onbevangen ging ze de wedstrijd in hetgeen resulteerde in knappe 6e plaats. Eva startte op het zenuwslopende 10cm brede balk, maar bleef staan en scoorde 13,267 (ook toestelfinale). Daarmee was een goede basis gelegd voor de overige toestellen. Met een 11,733 op vloer, 13,017 op sprong en 12,433 op brug haalde Eva totaal 50,450. Eva mag door naar de regiokampioenschappen later in april.

In de categorie instappers maakten Lotte Maurix en Fay van Lent hun debuut. Lotte behaalde totaal 45,250 en Fay 43,100. Lotte kwam net een paar punten tekort voor de regiokampioenschappen maar plaatste zich met een mooie 12,967 wel voor de toestelfinales balk.

In de categorie pupillen 2 namen Evie van Bers en Britt Maurix deel. Beiden turnden een goede wedstrijd maar net niet genoeg voor doorstroming. Evie haalde 45,833 en Britt 44,001. Britt kwam net 0,4 tekort op sprong voor een toestelfinale.

De meiden kunnen zich nu op gaan maken voor de regiokampioenschappen, toetstelfinales en de competitie die in maart begint.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op