2 x Goud | 3 x Zilver | 3 x Brons

Datum: 12-03-2017

2 x goud, 3 x zilver en 3 x brons voor Gympoint
Er wacht nog een spannende strijd

Nistelrode – “De Plek” zoals de multifunctionele sportaccommodatie van Flik-Flak den Bosch heet was afgelopen zaterdag de arena waarin trampolinespringers uit Brabant en Limburg strijden voor een plek op het NK in Rotterdam. De nieuw ingevoerde “lijntechnologie” maakte het voor menig springer lastig. Desalniettemin zetten de springers van Gympoint een goede resultaat neer. “We zijn er nog niet, sommige springers moeten echt nog aan de bak om het NK te bereiken” aldus coach Pieter ten Wolde.

Individueel
Bij de D-pupil meisjes werd Puck van der Velden in een sterk deelnemersveld 6e (73.850) met slecht 4 punten achterstand op nummer 1. Er liggen nog kansen al moet de netheid en onderscheid in de oefeningen beter.

Bij de D-jeugd meisjes werd de Nederlands Kampioen van vorig jaar Eline van der Leest 2e met 79.650. Ondanks dat zij voor het eerst op D-niveau uitkomt bleef ze slechts 0,05 achter op winnares Robin Verlegh uit Oss. 3e werd Babette Hulsmann en 4e werd Laura van Breemaat (allen Gympoint). Sanne Bevers kon vanwege een rugblessure niet deelnemen. De verwachting is dat het op de komende wedstrijden nog wel stuivertje wisselen wordt.

Dion Bijvelds werd in de categorie D-Jeugd jongens 1e met een puntentotaal van 76.050. Daarmee heeft hij een belangrijke eerste stap gezet om zich te plaatsen voor de finals.

Debutant Donna Bevers werd verrassend 3e Met een score van 75.200 bleef ze slechts 1.5 achter op nummer 1. Dana van Dommelen werd 5e.

Bij de E-jeugd liet Faylinn van Uden hier en daar onnodig puntjes liggen. Omdat ze in haar laatste reeks elf sprongen maakt ipv tien duikelde ze naar een 2e plaats met 75.350. De fout die haar een penalty van 2 punten en een afwaardering van haar moelijkheidsgraad opleverde van 0.4 bleef daarmee 2.5 achter op Tara Tummers uit Sittard. Verrassend 3e werk Loyd Sammet met 74.600. De kans is groot dat het ook hier nog een spannende strijd wordt wie er uiteindelijk naar de finals mogen.
Dewi Bongers werd verdienstelijk 5e.

De Nistelrodense meiden Caitlyn Jacobs, Inge Exters en Evi van Dinther (thans uitkomend voor Turnoss Oss) behaalden prima resultaten. Caitlyn werd met 82.100 1e in de klasse C-junioren en Inge Exters werd 3e. Evi werd 5e.

Synchroon
Gympoint Nistelrode had ook ingeschreven met 3 koppels synchroonspringen. Vanwege een blessure van Sanne Bevers deden er 2 koppels mee.
Babette Hulsmann en Eline van der Leest werden in D-jeugd meisjes 2e. Waar nog winst te boeken valt is de moeilijkheidsgraad. Dan zullen ze ook mee kunnen gaan strijden op de 1e plek. Faylinn van Uden en Dewi Bongers werden in de E-jeugd 1e met 94.700 en bleven twee stoere knapen uit den Bosch ruim voor.

Caitlyn Jacobs en Inge Exters werden ondanks een grote fout in de eerste keuzekuur 2e. Met nog twee plaatsingswedstrijden te gaan maken een aantal meiden en jongens zeker kans om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Rotterdam. Volgende wedstrijd is op 1 april wederom in den Bosch.

Eerdere berichten:

Toon alle berichten

 
Volg ons ook op